Hapukurgi hooaeg

Tegelikult mulle hapukurgid eriti ei maitse –  enamasti on nad kas liiga hapud, liiga magusad või on sinna liiga palju sinepiseemneid pandud. Hoopis teine tera on aga suvised kiirhapendatud kurgid, sest neid saab purgist võtta just siis kui nad on parajalt hapud.

Kurke olen aastaid hapendanud ühe ja sama retsepti järgi, mis pärineb T. Niibergi ja P. Põldma raamatust “Hapendamine”.
Mul on kaheliitrine purk ja sinna läheb täpselt järgmine kogus marinaadi:
1 liiter vett
2 spl soola
1 tl 30% äädikat
1 tl suhkrut

Ega marinaadi tegemises mingit kunsti ei ole: vesi keema, muud ained sisse ja segada lahustumiseni. Siis kurgid purki, mustsõstralehti (mida rohkem, seda parem), tilli ja/tilliõisikuid ja küüslauku (2-3 küünt) vahele ning marinaad peale. Järgmisel päeval võib juba proovima hakata, sest õiget hapukurki ei tohi ju maha magada. Parim on just veel veidi mage, aga samas juba natuke hapu kurk.

Selliseid kiirhapukurke teen terve suvi läbi, nii kaua kuni väiksed kurgil müügil on. Et mustsõstralehti ja tilliõisikuid poes ei müüda, siis näppan neid suuremas koguses ema või ämma aiamaalt ning säilitan sügavkülmas.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: